Veel gestelde vragen

Elk land hanteert zijn eigen regels met betrekking tot de geldigheid van een testuitslag. Meestal mag de test maximaal 72 uur voor vertrek zijn afgenomen, maar dit kan ook langer of korter zijn. Controleer zelf welke eisen het land van jouw bestemming stelt op de website van Nederland Wereldwijd. Let op: Het aantal uren dat de test geldig is, wordt geteld vanaf het moment dat je de test laat afnemen, dus NIET vanaf moment dat je de testuitslag ontvangt.

De uitslag van je test is een momentopname. Het geeft aan of je op het moment van testen het coronavirus in je lichaam hebt. Houd dus te allen tijde de richtlijnen van het RIVM aan, ook bij een negatieve testuitslag.

Wij versturen het reiscertificaat in het Engels.

Covid Care Pro biedt drie soorten testen aan:

  • De PCR-test toont stukjes genetisch materiaal van het coronavirus aan door middel van een uitstrijk uit de neus en keel. Onze PCR-test wordt verwerkt door een ISO gecertificeerd laboratorium, dat werkt volgens de richtlijnen van het RIVM. Bij de test ontvang je een wereldwijd geaccepteerd reiscertificaat in het Engels. Het is afhankelijk van de plaats en het tijdstip van testen wanneer jij je uitslag ontvangt.
  • De sneltest toont binnen 15 minuten antigenen van het SARS-CoV-2 virus aan. Onze sneltest is CE-gecertificeerd en betrouwbaar bevonden door het RIVM. De uitslag ontvang je binnen 15 minuten en komt samen met een reiscertificaat in het Engels.

Sommige mensen ervaren het afnemen van een uitstrijk uit de keel en neus als onprettig. Dit verschilt enorm van persoon tot persoon. Houd er rekening mee dat het testen soms niet prettig is, maar wel snel voorbij gaat.

Je ontvangt de uitslag per beveiligde e-mail. Je uitslag komt samen met het bijbehorende (reis)certificaat.

Ja, wij testen personen van alle leeftijden. Kom je met een kind van onder de 12 maanden? Bel of mail ons van tevoren, dan lichten wij een van onze artsen in en zorgen we ervoor dat er een extra ervaren medewerker op de locatie staat. Doe dit wel pas als je de afspraak geboekt hebt.

Je betaalt de test direct bij het boeken van de afspraak via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • Bancontact

Maak je geen gebruik van bovenstaande middelen? Vraag dan aan een vriend of kennis om de afspraak voor je te boeken. Let op! Vul altijd je eigen gegevens in.

Mogelijk is de afspraakbevestiging bij de ongewenste e-mail terechtgekomen. Controleer altijd je ongewenste mailbox en/of spam. Kun je hier ook geen afspraakbevestiging vinden? Neem dan contact op met ons op via info@covidcarepro.nl